Het kan zomaar gebeuren: een (huis)dier dat schade aanricht aan uw huis of aan spullen die daar liggen. Maar hoe zit dat eigenlijk met de verzekering? Dekt uw inboedel- of woonhuisverzekering eventuele financiële schade die in zo’n geval kan ontstaan?

Huisdieren

Huisdieren vallen volgens de verzekeraars onder de inboedel. Raakt een huisdier in huis gewond door bijvoorbeeld een brand, dan worden de medische kosten vergoed (tot een bepaald maximum) door de inboedelverzekering. Veroorzaakt Bello zelf schade in huis, bijvoorbeeld door een dure vaas omver te lopen? Dan wordt deze schade niet vergoed.

Als uw huisdier iets stukmaakt dat van een ander is, bent u aansprakelijk voor de schade. Nog vervelender wordt het als Bello een andere hond of een persoon bijt. Dan kunnen de (medische) kosten flink oplopen. Dit soort schades valt onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Vraag onze adviseurs om meer informatie

Heeft u een vraag over uw woonhuisverzekering of inboedelverzekering? Of wat u met een aansprakelijkheidsverzekering precies verzekert? Neem gerust contact met ons op, of loop gewoon binnen bij ons kantoor.