Goed voor elkaar!

Een persoonlijk advies, een eerlijk product en een kantoor bij u om de hoek. Dat vindt u bij Onderlinge Verzekeringen Kamerik. We kennen u en de regio waar u woont. Zo kunnen we uw vragen beantwoorden met heldere oplossingen.

U kunt bij ons terecht voor advies over verzekeringen. We adviseren particulieren, zakelijke klanten en agrarische ondernemers. Dat doen we zonder winstoogmerk. Hebben we samen in de regio weinig schade veroorzaakt? Dan krijgt u een deel van uw premie terug. Goed voor elkaar!

Menselijk

Anders dan bij andere bedrijven gaat het bij een coöperatie of onderlinge nooit om het genereren van zo veel mogelijk winst. Het gaat een coöperatie vooral om het voorzien in de belangen van de leden. Dát staat voorop. Altijd.

Lokaal

Wij kennen de regio als geen ander. We weten wat er speelt en zorgen er persoonlijk voor dat u krijgt waar u recht op heeft: een eerlijk product, menselijke service en een kantoor dichtbij. Zo wordt u altijd snel en persoonlijk geholpen. Ook in geval van nood.

Leden zijn in control

Als lid van een onderlinge of een coöperatie kunt u invloed uitoefenen op het beleid. Zo organiseren wij jaarlijks een algemene ledenavond waar we het beleid aan u voorleggen. Er gebeurt dus niets waar de leden niet achter staan.

U beslist mee over de winst

Hebben wij een jaar weinig schade? En maken wij daardoor winst? Tijdens een ledenavond beslist u mee over wat er met die winst gebeurt. Is het slim om een extra buffer aan te leggen? Of krijgen alle leden een deel van hun premie terug? Uiteindelijk beslist u als lid.


Ledenpoliskorting!

Aantrekkelijke kortingen voor trouwe leden!

Wij zijn blij met onze trouwe klanten. Daar staat dan ook een beloning tegen over. Sluit je meer verzekeringen bij ons af? Dan bieden wij een aantrekkelijke ledenpoliskorting. Wilt u weten wat dit scheelt in premie? Wij rekenen het graag voor u uit. Wilt u een totaaladvies voor al uw verzekeringen, maak dan een afspraak!

Hoe werkt de ledenpoliskorting?

 • U heeft een brandverzekering bij Onderlinge Verzekeringen Kamerik (opstal en/of inboedel).
 • Vanaf 3 SOM-verzekeringen ontvangt u al korting.
 • Deze korting stijgt snel naarmate u via ons meer verzekeringen bij de SOM onderbrengt.
 • Deze korting kan oplopen tot maximaal 10%!

Welke verzekeringen komen in aanmerking voor de ledenpoliskorting?

 • Auto
 • Motor
 • Oldtimer
 • Kampeerauto
 • Aanhangwagen
 • Caravan
 • Bromfiets (of scooter )
 • (Gezins-)ongevallen
 • Doorlopende reis/annulering
 • Kostbaarheden
 • Tractor
 • Landbouwwerktuig
 • Aansprakelijkheid voor particulieren
 • Aansprakelijkheid voor (agrarisch) bedrijf
 • Rechtsbijstand voor particulier
 • Rechtsbijstand voor (agrarisch) bedrijf
 • Milieuschadeverzekering

Vraag het Onderlinge Verzekeringen Kamerik

Wilt u een totaaladvies over al uw verzekeringen? Of bekijken of u voordeliger uit bent bij Onderlinge Verzekeringen Kamerik en bij de SOM? Neem dan contact met ons op of kom langs op ons kantoor. Wij geven u graag persoonlijk advies en zijn u graag van dienst. Persoonlijk, betrokken en dichtbij!


Hoe worden wij beloond

Wij ontvangen van de verzekeraars waar wij mee samenwerken een vergoeding (beloning) voor onze bemiddeling, het onderhoud en het beheer van uw verzekeringen.

Onze beloning op basis van provisie

Als wij voor u een verzekering onderbrengen bij een andere verzekeringsmaatschappij, dan ontvangen wij een kostenvergoeding (provisie). Deze vergoeding is bij verzekeringen onderdeel van de premie die bij u in rekening wordt gebracht. Indien er extra diensten aan u worden geleverd, waarvoor u rechtstreeks kosten in rekening worden gebracht, dan informeren wij u schriftelijk vooraf.

Onze beloning voor complexe producten

Voor zogenaamde complexe producten ontvangen wij van de verzekeringsmaatschappij geen beloning voor het adviseren en bemiddelen. U moet dan denken aan uitvaartverzekeringen, overlijdensrisicoverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. U betaalt dus een netto premie voor uw verzekering, waarbij wij de advies-, bemiddelings- en onderhoudskosten apart in rekening brengen.

Bemiddelingsovereenkomst

Niet elke klant heeft behoefte aan dezelfde dienstverlening. Wij bieden daarom een keuze uit drie vormen van dienstverlening voor service en nazorg. Dit zijn verschillende pakketten met ieder zijn eigen onderdelen. Wij noemen deze pakketten: Basis Pakket, Op Maat Pakket en Optimaal Pakket. Hierbij is het Basis Pakket de variant met een beperkte dienstverlening en het Optimaal Pakket de variant met de meest uitgebreide dienstverlening. Zie de voorwaarden en de toelichtingen.

Een coöperatie met een door jou gekozen bestuur

Wij zijn een coöperatie waardoor jij rechtstreeks invloed kan uitoefenen op het beleid. Leden kiezen uit het ledenbestand een bestuur, dat op een verantwoorde bedrijfsvoering toezicht houdt. Samen bereik je meer! We stellen ons graag voor.

C. de Kwaasteniet, voorzitter

P. Bouwman, penningmeester

K. de Wit, secretaris

Kwaliteit en toezicht

Ons kantoor heeft als verzekeringstussenpersoon een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit is een wettelijke verplichting om te kunnen bemiddelen bij verzekeringen en betekent dat we voldoen aan de betreffende wettelijke kwaliteitseisen. Verder zijn we in het bezit van de vereiste en relevante diploma’s. Onze adviseurs bekwamen zich in hun vak via permanente educatie. Ook zijn wij in het bezit van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Voor u geeft dit extra zekerheid.

Registratie

Ons kantoor heeft een registratie bij de Autoriteit Financiële Markten.

Inschrijfnummer AFM:             12042348

Telefoonberichten

Sinds 2023 hebben wij een nieuw digitaal telefoonsysteem. Dit werkt via onze computer, fysieke telefoontoestellen hebben wij niet meer.
Dit systeem neemt de gesprekken automatisch op en zijn 7 dagen terug te luisteren. Na 7 dagen worden de opnames automatisch verwijderd.

Heeft u vragen hierover? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Altijd een bekend gezicht

Wij hebben een deskundig team van medewerkers en doen elke dag onze uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarom stellen we ons graag even aan u voor.