Waar slaan inbrekers het liefst toe? – Nieuwsberichten Onderlinge

Volgens het CBS wordt er in duurdere woningen en buurten vaker ingebroken. Daarbij blijken de inbrekers een voorkeur te hebben voor stedelijke omgevingen. Kleinere gemeenschappen, waar bewoners relatief veel contact met elkaar hebben, worden minder vaak getroffen door inbraken.

Meer woningwaarde is meer risico

Volgens de Veiligheidsmonitor van het CBS is er in 2017 ingebroken (of een poging tot inbraak gedaan) in een op de vijf woningen met een WOZ-waarde van 500 duizend euro of meer. Ook buurten waar veel woningen staan met een hogere WOZ-waarde zijn vaker het doelwit van inbrekers.

Sociale contacten verkleinen het gevaar

Naast de waarde van de woning (en dus de te verwachten buit) speelt het karakter van de omgeving een rol. Inbrekers slaan graag toe in grotere plaatsen, waarschijnlijk omdat bewoners elkaar daar vaak nauwelijks kennen. In buurten waarvoor dat geldt, wordt ruim twee keer zoveel ingebroken als in buurten waar mensen meer contact met elkaar hebben.

Investeren in preventie

Mensen kunnen ook zelf maatregelen treffen om het inbrekers moeilijker te maken. Zo had volgens het CBS-onderzoek 76 procent van de bevolking geïnvesteerd in buitenverlichting en 65 procent in extra veiligheidssloten. Bewoners van vrijstaande woningen doen het meest aan preventie, bewoners van studentenkamers en bovenwoningen het minst.

Doe de test!

Klik hier als u wilt lezen wat het CBS precies over dit onderwerp te vertellen heeft. En bent u benieuwd of u eigenlijk wel optimaal verzekerd bent tegen inbraak? Laat het ons weten; wij adviseren u graag.

Waar moet u op letten bij uw zorgverzekering? – Nieuwsberichten Onderlinge

Is het einde van 2018 hét moment om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar?

Sinds 13 november zijn de nieuwe premies van alle zorgverzekeraars weer bekend. Voor veel mensen een aanleiding om de overstap naar een andere verzekeraar te overwegen. Maar vaak wordt bij het vergelijken van verzekeraars vooral naar de premies gekeken, terwijl andere factoren zeker zo belangrijk zijn.

Heeft u een aanvullende verzekering nodig?

De dekking van de basisverzekering is bij alle verzekeraars gelijk. Voor zaken die niet onder de basisverzekering vallen, kunt u aanvullende verzekeringen afsluiten. Hierin heeft elke verzekeraar zo zijn eigen aanbod. Houd dus bij het maken van uw keuze ook rekening met wat u op dit gebied nodig heeft (of denkt te hebben).

Hoe zit het met uw eigen risico?

Voor iedereen met een zorgverzekering geldt een bedrag aan eigen risico. Voor 2019 is dat 385 euro. Pas wanneer u dit bedrag heeft ‘opgemaakt’, heeft u recht op vergoeding vanuit de basisverzekering. Bent u in goede gezondheid en verwacht u dat zo te houden in 2019? Dan kunt u bij bepaalde verzekeraars uw eigen risico verhogen in ruil voor een lagere premie.

Kunt u straks wel overal terecht?

Let bij het vergelijken van verzekeraars ook op de ‘gecontracteerde partners’. Vooral onder de internetaanbieders zijn er nogal wat verzekeraars die alleen zaken doen met een select aantal ziekenhuizen, tandartsen en andere zorgverleners. Met zo’n verzekeraar heeft u daarin dus geen vrije keuze.

Hulp nodig?

Heeft u behoefte aan advies bij het oversluiten of wijzigen van uw zorgverzekering? De Onderlinge helpt u graag. Wij kunnen zorgen voor een tijdige en correcte afwikkeling. Dit moet namelijk voor 31 december 2018 geregeld zijn. Neem gerust contact met ons op.

Met een gerust hart de weg op met een praalwagen? – Nieuwsberichten Onderlinge

Hoe zit het met de aansprakelijkheid als er tijdens de carnavalsoptocht iets misgaat?

Carnaval is in aantocht. Voor velen misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Alleen al vanwege die feestelijke optochten met praalwagens, de ene nog kleurrijker dan de andere. Maar let op: het is verstandig om met zo’n praalwagen niet zomaar de weg op te gaan. Check eerst eens of u goed verzekerd bent.

Tractorverzekering dekt niet alles

Er zijn tractorverzekeringen die ook dekking bieden wanneer u deelneemt aan een optocht. Maar u mag alleen mensen vervoeren op de daarvoor bestemde zit- of staanplaatsen. Feestvierders die zomaar ergens op de wagen staan of zitten en letsel oplopen, kunnen de schade verhalen op degene bij wie de tractor verzekerd is. En die schade is dan niet gedekt.

Een uitstekend alternatief

Wilt u zekerheid? Dan biedt de Onderlinge een uitstekende oplossing, met de speciale WA verzekering voor Praalwagens van verzekeraar De Vereende. Als er dan iets misgaat met uw praalwagen, draait u niet op voor de schade en blijft het slachtoffer niet met lege handen achter. Ook handig: de dekking gaat de dag voor de optocht al in en eindigt de dag erna pas.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de WA-verzekering voor Praalwagens van De Vereende en de voordelen die eraan verbonden zijn? Wij kunnen u er alles over vertellen. Direct zo’n verzekering afsluiten? Ook dat regelen we graag voor u.