In de rubriek ‘Op bezoek bij…’ vertellen Kamerikers waarom zij bij de Onderlinge verzekerd zijn.

‘Op bezoek bij…’ Een bijeenkomst van Ondernemersvereniging Kamerik-Kanis

Op 7 december jl. werd er in samenwerking met Onderlinge Verzekeringen Kamerik en Fiable Administraties voor de eerste keer een informatieve avond georganiseerd in de Schulenburch, waar ruim 50 ondernemers samenkwamen om door drie gastsprekers te worden geïnformeerd. Deze bijeenkomst ging het over rechtsvormen, bijbehorende belastingtarieven, pensioenopties voor ondernemers en de naderende verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering.

“Voor herhaling vatbaar!”

De Ondernemersvereniging Kamerik-Kanis, opgericht in 1969, behartigt de belangen van het bedrijfsleven in Kamerik en Kanis. De vereniging organiseert regelmatig boeiende activiteiten om ‘de onderlinge’ band tussen leden te versterken. Op 7 december werd er een bijeenkomst georganiseerd met een nieuwe opzet waarbij er diverse gastsprekers aan het woord kwamen.
Nadat het gebruikelijke ‘Kamerikse kwartiertje’ was verstreken en iedereen van een kop koffie was voorzien, wist onze eigen Emiel Kwakkenbos, de ruim vijftig lokale ondernemers hartelijk welkom te heten en te verdelen over drie groepen. In een concept waarbij elke groep elke twintig minuten van ruimte wisselde, kregen alle groepen in een uur tijd de gelegenheid om langs de gastsprekers te gaan.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Mark Mocking, een vooraanstaande stem in de verzekeringssector, behandelde het onderwerp van de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), waarbij hij inzicht gaf in de aanstaande grote veranderingen in de sociale bescherming van ondernemers. Hij benadrukte de aanstaande verplichting voor ondernemers en meewerkende echtgenoten om een AOV af te sluiten, evenals de jaarlijkse premie, die varieert tussen de 7,5 en 8 procent van het laatst verdiende inkomen, met uitzondering van winsten boven 143% van het wettelijke minimumloon. Ook werden de uitkering bij arbeidsongeschiktheid en de overbruggingsperiode na arbeidsongeschiktheid besproken.

(Aanvullend) pensioen
Pensioen specialist Koen van Ettinger sprak over de verschillende mogelijkheden voor ondernemers met betrekking tot het inrichten van een (aanvullend) pensioen. Hij benadrukte het belang van een goed pensioenadvies, vooral gezien het cruciale pensioenakkoord vanaf 2024. Ook ging hij in op alternatieve vormen van pensioen, met het advies om dit voornamelijk buiten de onderneming om op te zetten.

Rechtsvormen
Niek de Kogel van Fiable Administraties uit Kamerik belichtte de (fiscale) voordelen van verschillende rechtsvormen, zoals een Besloten Vennootschap (BV), Vennootschap onder Firma (VOF) of een eenmanszaak. Hij benadrukte dat een BV als rechtsvorm steeds interessanter wordt vanwege de steeds kleiner wordende fiscale voordelen ten opzichte van een eenmanszaak of VOF, waarbij de beperkte persoonlijke aansprakelijkheid van een BV steeds zwaarder weegt.

Voor herhaling vatbaar!
De nieuwe opzet van deze bijeenkomst van de ondernemersvereniging viel bij iedereen in de smaak. “Ik heb vanavond echt iets opgestoken,” verklaarde Jacco Pak van JP Installaties. “Het was interessant om bijvoorbeeld over pensioenen te praten vanuit het perspectief van een ondernemer, want wat is nu eigenlijk verstandig om met je geld te doen?”

Ondernemersvereniging Kamerik-Kanis
Benieuwd naar de volgende bijeenkomst of wil je lid worden van de ondernemersvereniging? Mail dan gerust naar info@ov-kamerik.nl

Op bezoek bij… Maurice Hilgeman

Naast een gloednieuwe rol als postcommandant van brandweer Kamerik, vond Maurice Hilgeman het ook tijd voor een carrièreswitch. Hij gaf zijn baan bij de beroepsbrandweer op en is nu bijna één jaar aan het werk als junior verzekeringsadviseur bij Onderlinge Verzekeringen Kamerik.
Tijd om kennis te maken!

Maurice Hilgeman – Een nieuw gezicht bij Onderlinge Verzekeringen Kamerik

Wie Maurice Hilgeman (32). Geboren in Kamerik. Beroep Verzekeringsadviseur Onderlinge Verzekeringen Kamerik Woont in Kamerik. Verzekerd bij De Onderlinge met zijn totale verzekeringspakket.

De afgelopen jaren vond Maurice Hilgeman het gezinsleven steeds moeilijker te combineren met zijn baan als beroepsbrandweerman in de regio Rotterdam. Als lid van de vrijwillige brandweerpost Kamerik, en inmiddels postcommandant, kende hij Emiel Kwakkenbos van De Onderlinge goed. ‘Ik was altijd al geïnteresseerd in het werk dat Emiel doet. Als brandweerman heb ik veel meegemaakt en schade zien ontstaan. Je biedt eerste hulp, maar we laten mensen ook met veel ellende achter. Hoe Emiel mensen meteen te hulp schiet, heb ik altijd bijzonder gevonden.’

Lees meer

Geslaagd
Om verzekeringsadvies te mogen geven, moet je over de nodige certificaten beschikken. ‘Als beroepsbrandweerman dacht ik de meeste schades door brand of ongelukken wel te hebben gezien. Inmiddels ben ik een aantal opleidingen verder en weet ik wel beter. Vanwege mijn voormalige functie heb ik affiniteit met verzekeringsproducten, waardoor ik het leuk vond om alle opleidingen te volgen.’ Inmiddels heeft Maurice alle benodigde certificaten behaald om verzekeringen voor particuliere en zakelijke klanten te adviseren, risico’s in te schatten en hiervoor een passende oplossing aan te bieden. In het najaar volgt Maurice nog een aanvullende opleiding voor het adviseren van levensverzekeringen.

Werken in je eigen dorp
Het werken bij De Onderlinge in Kamerik bevalt Maurice nog beter dan verwacht. ‘Het is erg leuk om mensen die je al kent, nu als klant te helpen met ingewikkelde vraagstukken. Ik ben een bekend gezicht voor veel dorpsgenoten en je merkt dat de drempel dan minder hoog is om bij ons binnen te stappen. Door mijn rol als brandweercommandant ben ik vaak snel van schades op de hoogte en kunnen we snel schakelen. Ik word soms als gekscherend de nieuwe Emiel genoemd, wat ik zie als een mooi compliment. Ondanks dat ik nieuw ben in het verzekeringswereldje, probeer ik op mijn manier een nieuwe impuls te geven aan De Onderlinge. Het is leuk om te merken dat dit wordt gewaardeerd. En ja, op loopafstand van m’n huis werken, bevalt beter dan in Rotterdam.’

Hulp bij lastige verzekeringskwesties
Met de komst van Maurice hoopt De Onderlinge te bouwen aan de toekomstbestendigheid van het kantoor. ‘Nu ik hier werk, zie ik nog meer het belang in van een lokale verzekeraar, die zonder winstoogmerk klanten wil helpen. Verzekeren is toch vaak een grijs gebied. Het is best lastig om te beslissen wat je verzekerd en welk risico je eventueel zelf kunt dragen. Als je dat via een website doet, zien we vaak dat mensen over- of onderverzekerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld zijn dat je te veel premie betaalt of dat schade niet onder de verzekeringsdekking valt. Dat is erg vervelend. Als lokale verzekeraar gaan we met jou om tafel en kunnen we je direct helpen. Ik ga mij ervoor inzetten dat wij bereikbaar blijven, zodat ‘de Kameriker’ zich nu en in de toekomst lokaal kan verzekeren.’

Verbergen

Op bezoek bij… Sleutelclub Kamerik

Met grote trots vertelt Maarten Verkleij over de Sleutelclub in Kamerik, die steeds meer kinderen weten te vinden om te sleutelen aan fietsen en brommers, om te knutselen, om te koken of om creatief met hout aan de slag te gaan. Wat begon als initiatief om kinderen om te leren gaan met techniek, is inmiddels uitgegroeid tot een multifunctioneel clubhuis waar regelmatig meer dan 70 kinderen bijeenkomen.

Maarten Verkleij – over Stichting Sleutelclub Kamerik. ‘Ik had nooit verwacht dat we zo groot zouden worden’

Wie Maarten Verkleij (67). Geboren in Utrecht. Beroep Gepensioneerd deurwaarder. Woont De Hoeve in Kamerik. Verzekerd bij De Onderlinge Verzekeringen Kamerik.

Al lange tijd had Maarten de wens om een plek te creëren waar kinderen creatief en technisch bezig konden zijn. Hij weet als geen ander hoe belangrijk een initiatief als de sleutelclub voor kinderen kan zijn. “Binnen ons gezin speelde alcoholisme een rol waardoor ik een moeilijke jeugd heb gehad. In de 40 jaar dat ik werkzaam ben geweest als deurwaarder, zag ik ook dat het kinderen vaak aan veel ontbrak. Daarom heb ik altijd voor ogen gehad om een ‘club’ te organiseren die gratis en daarmee toegankelijk is voor iedereen.”

Lees meer

Enorme groei
Maartens initiatief begon op de boerderij van mevrouw de Graaff, met als doel om kinderen de basisprincipes van techniek bij te brengen. In de afgelopen jaren kwamen er steeds meer kinderen bij. Door deze groei is de club een heuse stichting met bestuur geworden, heeft er twee keer een verhuizing naar een groter pand plaatsgevonden en werd het aanbod van activiteiten sterk uitgebreid. Door deze ontwikkelingen namen ook de bijbehorende risico’s toe, dus waren ze blij met hun goede verzekeringspartner. “Emiel van de Onderlinge is vanaf het eerste moment betrokken geweest bij de club en functioneert als waardevol klankbord. Hij denkt met ons mee en
heeft ons  van gedegen verzekerings-advies voorzien.”

Een club voor iedereen
Inmiddels is het een club waar iedereen samenkomt. Niet alleen kinderen, maar ook ouderen. Bij de sleutelclub heerst er een hechte clubgedachte waar ook kinderen met autisme of een andere beperking zichzelf kunnen zijn. “Alles loopt hier door elkaar heen en misschien wel juist daardoor zijn er nooit problemen. Alle kinderen werken samen. Ze kunnen hun creativiteit kwijt en maken mooie dingen met hun eigen handen. Er zijn in dit kleine dorp maar een beperkt aantal activiteiten beschikbaar en ik had vanaf het begin voor ogen had dat er een bredere voorziening moest komen waar kinderen en ouderen zich kunnen ontplooien. Dat lukt steeds beter want iedere dinsdag van de maand is er een repair café en op donderdag komt er een enthousiaste groep ouderen (met én zonder beperking) op bezoek om te knutselen of zelfs nog wat te lassen.”

Zonder steun geen club
Het clubhuis beschikt naast een professionele werkplaats, over een knutselafdeling, een complete houtafdeling voorzien van een volledig ingerichte machinale zaagruimte, een kookstudio, een multifunctionele ruimte voor vergaderingen, lezingen, etc. en een volledig ingerichte werkplaats voorzien van magazijn, lasapparaten, zandstraalmachine, spuitcabine en lasermachine. “Dit alles was niet mogelijk geweest zonder steun van alle vrijwilligers en warme contacten zoals de Onderlinge, Dick Kamstra (AutoIndus), Arjan van Vliet (Opel Woerden), Kees en Dim Gerritsen (Isero) maar ook Frans van Seumeren, het Oranje Fonds en het VSB Fonds Woerden hebben ons een warm hart toegedragen.”

Nieuwe voorzitter gezocht
De club vervult een sociale ‘sleutelrol’ in het dorp. Om de
ontwikkelingen in goede banen te blijven leiden zoekt de stichting een enthousiaste nieuwe voorzitter. “Met een sterk bestuur kan de missie van de sleutelclub voortgezet worden. We zoeken bij voorkeur een lokale ondernemer, die zich de aankomende jaren wil inzetten om jong en oud een plek te bieden waar ze deel kunnen nemen aan leuke activiteiten in een veilige en vooral sociale omgeving.”

 Wilt u meer informatie over de rol als voorzitter?
Mail dan naar coordinator@sleutelclubkamerik.nl

Verbergen

Op bezoek bij… Eline

Onder druk van de verhitte woningmarkt en een sterke wens om haar kleine en gehorige appartement in Utrecht te verlaten, neemt Eline haar intrek in een in tiny house in de tuin van haar ouders. De zoektocht naar een passende verzekering blijkt een grotere klus dan gedacht, maar gelukkig biedt De Onderlinge Verzekeringen Kamerik uitkomst.

Eline over het wonen in een tiny house. ‘Het bleek een grote klus om een klein huis te verzekeren’

Wie Eline (29). Geboren in Kamerik Werkt werkzaam bij de politie. Woont in het buitengebied van Kamerik. Verzekerd bij De Onderlinge Verzekeringen Kamerik met een woonhuis verzekering.

“Welkom in mijn woonkamer, en dit is mijn keuken”, vertelt Eline met een trotse glimlach terwijl ze twee stappen opzij doet. We zijn op bezoek bij de Kamerikse die zich niet langer thuis voelde in haar gehorige appartement in Utrecht. Ze was toe aan een volgende stap in haar wooncarrière. “Mijn ouders wonen in het buitengebied van Kamerik en daar kom ik in de weekenden altijd heerlijk tot rust. De wens was daarom om mijn eigen huis te kopen in een vergelijkbare omgeving. De verhitte woningmarkt maakte die stap erg lastig en weer intrekken bij mijn ouders was eerlijk gezegd ook geen optie”, vertelt ze met een knipoog.

Lees meer

Tiny house in de tuin
De vader van Eline kwam met een goed idee. “Hij stelde voor om een tiny house in hun tuin te plaatsen. Voor ik het wist had ik mijn huis van zeven bij drie meter gekocht.” Een tiny house is officieel niet groter dan 24 m², staat op wielen en de materialen worden vaak duurzaam gekozen. Doordat de ruimte beperkt is, wordt elke vierkante meter optimaal benut en wordt het interieur heel bewust gekozen.

Klein wonen, weinig nodig
Aan het wonen in een tiny house was Eline snel gewend. “Voor de verhuizing heb ik goed nagedacht over wat ik écht nodig heb om comfortabel te leven. De spullen die ik niet of nauwelijks gebruikte, heb ik niet mee verhuisd. Toen bleek dat ik met veel minder ook prima uit de voeten kan. Ik woon nu vrijstaand, zonder directe buren en midden in de natuur. Echt genieten!’

Vrijheid blijheid
Over de voordelen van een tiny house hoeft Eline niet lang na te denken: “Het huis is in een mum van tijd schoon! Maar een belangrijker voordeel is natuurlijk de aanschafprijs van de woning en het onderhoud. Dat kan ik als starter op de woningmarkt prima aan. Daarnaast staat mijn huis op wielen, dus mocht ik in de toekomst  aan de kust willen wonen, dan heb ik die flexibiliteit. Dat gevoel van vrijheid is erg fijn!”

Gouden tip: lokaal verzekeren
Zijn er dan alleen maar voordelen te noemen van wonen in een tiny house? “Het huisje is wel relatief kwetsbaar. Een gebroken tak of een flinke vlam in de pan kan er al voor zorgen dat het huis niet meer bewoonbaar is. Het bleek echter een grote klus om een tiny house te verzekeren en dat had ik niet verwacht. De grote verzekeraars wisten zich geen raad met een huis op wielen. Na een tevergeefse zoektocht heb ik De Onderlinge benaderd, die al meermaals door mijn vader als optie was aangedragen. Dat bleek uiteindelijk de gouden tip. Met één telefoontje was mijn huis al verzekerd. Ik had nooit verwacht dat een lokale verzekeraar als De Onderlinge zo met mij zou meedenken. Het idee dat mijn huis lokaal en goed verzekerd is, geeft mij nog meer rust en ‘groot’ woonplezier.’

Verbergen

Op bezoek bij… Jan Poel

In augustus 2019 brandt de geliefde camper van Kameriker Jan Poel middenin de nacht volledig uit. De camper staat op dat moment op de oprit van zijn huis, klaar om de volgende dag mee op vakantie te gaan. Aanvankelijk is Jan opgelucht dat erger is voorkomen, maar de brand had meer impact op hem dan verwacht.

Kameriker Jan Poel zag zijn camper in vlammen opgaan. ‘De brand had meer impact op mij dan verwacht’

Wie Jan Poel (66). Geboren in Kamerik. Werk gepensioneerd. Woont aan De Werf in Kamerik Verzekerd bij de Onderlinge Verzekeringen Kamerik met al zijn verzekeringen.

In de nacht van 9 op 10 augustus 2019 wordt Jan ’s nachts wakker van geknetter en geknal. Als hij naar buiten kijkt, ziet hij een oranje gloed en slaan de vlammen uit zijn camper. De buren hebben dan al meerdere keren op de bel gedrukt en staan te sproeien met de tuinslang. De brandweer is ook snel ter plekke, maar de camper is dan al verloren.

Lees meer

Jan: ‘Dat was enorm schrikken. Het was nog even spannend of het vuur niet over zou slaan naar het huis, maar dat gebeurde gelukkig niet. Wel was er roetschade aan de gevel van het huis, waren de tegels op het tuinpad verwoest door het gesmolten aluminium en waren enkele ramen gesprongen.’

Emotionele schade
De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting in de koelkast van de camper. Jan had ‘m de avond voor de brand nog gevuld, want hij zou de volgende dag op vakantie gaan. De camper had hij al meer dan vijftien jaar en hij heeft er vele reizen mee gemaakt. ‘Het gaf mij een stukje vrijheid, waar ik erg van genoot. In al die jaren heb ik de camper gevuld met allerlei souvenirs en is de auto onderdeel geworden van vele mooie herinneringen. Na de brand was ik er nuchter onder en zei ik tegen mijn vriendin: ‘Het zijn maar spullen’. Pas later kwam het besef dat ik alles kwijt was. Dat had toch meer impact op mij dan ik had gedacht. Naast het verlies van de camper, was er ook sprake van emotionele schade.’

Ondersteuning in een moeilijke tijd
Emiel Kwakkenbos van De Onderlinge Verzekeringen Kamerik was een van de brandweermannen die was uitgerukt voor de brand. ‘Hij wist precies wat er was gebeurd en welke hulp ik nodig had. Zo had hij ’s nachts al een bedrijf ingeschakeld, dat de volgende dag alles kwam opruimen. Hoefde ik niet meer tegen die zwartgeblakerde camper aan te kijken.’ Jan had ook een camper verzekering en wad dus gelukkig goed verzekerd. ‘Ik had veel vragen en daarom was het prettig om een kort lijntje met Emiel te hebben. Hij nam altijd de telefoon op en is kwam meerdere keren onverwachts langs. Ik weet nu hoe prettig het is om lokaal verzekerd te zijn. Emiel en de collega’s van De Onderlinge waren enorm betrokken en hebben mij geweldig ondersteund in een moeilijke tijd.’

Weer op pad met de camper
Dankzij alle inspanningen van De Onderlinge staat het huis van Jan er weer spic en span bij. Met op de oprit een prachtige camper. ‘Het gaat gelukkig weer goed met mij. Vrij snel na de brand is de gevel opnieuw gevoegd, is het tuinhek vervangen en zijn de tegels van het pad vernieuwd. Mede dankzij de vergoeding van de verzekering heb ik een nieuwe camper kunnen kopen. Ik heb ‘m tweedehands op de kop getikt en ben er ontzettend blij mee. We hebben al weer heel wat bestemmingen op onze planning staan.’

Verbergen

Op bezoek bij… Bert Schippers

Na ruim dertig jaar trouwe dienst, eerst als brandweerman en later als commandant, is het tijd om het stokje over te dragen. De Onderlinge Verzekeringen Kamerik zwaait Bert uit en bedankt hem voor zijn jarenlange inzet voor Kamerik en omstreken.  

Brandweercommandant Bert Schippers neemt afscheid
‘Mijn hele leven draait om de brandweer, dat wordt wel even wennen straks’

De jongensdroom van Bert Schippers kwam uit toen hij in 1988 lid werd van de vrijwillige brandweer in Kamerik. Na ruim dertig jaar trouwe dienst, eerst als brandweerman en later als commandant, is het tijd om het stokje over te dragen. De Onderlinge Verzekeringen Kamerik zwaait Bert uit en bedankt hem voor zijn jarenlange inzet voor Kamerik en omstreken.

Lees meer

Wie Bert Schippers (55). Geboren in Kamerik. Werkt als voorman en leermeester bij Boer Bouw in Niewerbrug a/d Rijn en is postcommandant bij brandweerpost Kamerik. Woont op de Burgemeester van Loonstraat. Verzekerd bij de Onderlinge Verzekeringen Kamerik sinds 2003 met een woonhuisverzekering

Als kleine jongen keek Bert Schippers al zijn ogen uit als hij met zijn oom Ad Vroege mee mocht naar de oefenavonden van de brandweer. Zijn droom was om brandweerman te worden en zo geschiedde. Bert is al 33 jaar lid van de vrijwillige brandweer in Kamerik, waarvan de laatste 12 jaar als postcommandant. “In eerste instantie trok vooral het avontuur, maar later werd ik mij steeds meer bewust van het maatschappelijke belang van de brandweer. We rukken uit bij een brand of andere noodhulp, maar ondersteunen ook de activiteiten van Jeugd Vakantiewerk Kamerik (JeVaKa) of de kampioenschappen van de korf- en voetbalverenigingen.”

Het dorp helpen
Bert heeft zijn pieper altijd op zak en houdt er continue rekening mee dat hij in actie moet komen. “Het uitrukken ga ik het meeste missen. De spanning waar je naartoe gaat in combinatie met het kameraadschap. Het is mooi om de mensen uit het dorp te kunnen helpen. In Kamerik kennen we elkaar allemaal, maar tijdens het werk moet je een knop omzetten en aan de slag te gaan. Elke inzet wordt op de kazerne geëvalueerd, waarbij emoties de ruimte krijgen. Alles wat daar besproken wordt blijft binnen die vier muren. Natuurlijk wordt er wel eens een traantje gelaten. De nazorg is vanuit de brandweerorganisatie inmiddels professioneel ingericht, maar in post Kamerik is hier altijd veel aandacht voor geweest.”

Rol als postcommandant
Bert is langzaam in zijn huidige rol als postcommandant gegroeid. “Ik heb er geen moment spijt van gehad. Je wilt als postcommandant een gedegen post neerzetten met goede manschappen en een fijne sfeer. Er wordt hier gelukkig vaker gelachen dan dat er onenigheid is. Dat we na een inzet of een oefening alle neuzen dezelfde kant op hebben staan maakt mij trots.” De brandweer is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, maar de post in Kamerik is gelukkig goed bemand. Dat is ook wel eens anders geweest. “Er waren periodes dat we maar net genoeg manschappen hadden om de brandweerwagen op pad te sturen. Het is voor het dorp belangrijk dat we een brandweerpost hebben, maar we kunnen alleen komen als er genoeg manschappen zijn.”

Kameraadschap door dik en dun
Bert heeft veel mooie herinneringen aan zijn tijd bij de brandweer, maar er waren ook zware momenten. Op 5 april 2014 kwam Kevin Vroege om het leven bij een noodlottig verkeersongeluk. “Hij was de benjamin van onze brandweerpost”, vertelt hij geëmotioneerd. “Je kon hem hier uittekenen. Hij was zeker een hele goede brandweerman geworden. Zijn overlijden heeft een enorme wissel op mij en onze post getrokken. Dat we hem naar zijn laatste rustplaats hebben kunnen begeleiden, heeft ons veel kracht gegeven.”

Nieuw hoofdstuk
In juli draagt Bert zijn taken over aan zijn opvolger Maurice Hilgeman en in 2022 zwaait hij definitief af als brandweerman. “Als jonge Kameriker en professioneel brandweerman is Maurice een geschikte kandidaat om leiding te geven aan post Kamerik. Het was een weloverwogen keuze om te stoppen, maar het is ook wel een beetje moeilijk. Als ik straks de sirene van de brandweerwagen hoor, zal ik nog wel een paar keer in de modus schieten. Mijn hele leven draait om de brandweer, dat wordt even wennen straks!”

Brandweermannen én -vrouwen gezocht!
Is de brandweer wat voor jou? Brandweerpost Kamerik is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Kom op een donderdagavond langs bij de kazerne of bel voor een kennismaking.

Verbergen

Op bezoek bij… Emiel & Lida

Zij vertellen waarom hun werk zoveel voldoening geeft.

Maak kennis met Emiel Kwakkenbos en Lida Molenaar, de vertrouwde gezichten achter Onderlinge Verzekeringen Kamerik. Ze hebben al heel wat Kamerikers en andere klanten uit de regio van verzekeringsadvies voorzien en in een vervelende situatie geholpen.

Lees meer

Wie Emiel Kwakkenbos (55). Geboren in Kamerik. Getrouwd met Angelique. Vader van Natalie, Patricia, Babette (en sinds 2012 twee cadeauzonen) Christian en Marco. Werkt bijna 30 jaar bij de Onderlinge. Woont op het Voorhuis in Kamerik. Verzekerd bij Onderlinge Verzekeringen Kamerik sinds 1988.

Wie Lida Molenaar (58). Geboren in Wilnis. Getrouwd met Joan. Moeder van Jeroen, Michel en Joris. Werkt bijna 14 jaar bij de Onderlinge. Woont op de Mijzijde in Kamerik. Verzekerd bij Onderlinge Verzekeringen Kamerik sinds 2007.

De schades, inbraken, ongevallen, juridische geschillen en andere particuliere en zakelijke verzekeringskwesties die Emiel Kwakkenbos en Lida Molenaar van Onderlinge Verzekeringen Kamerik behandelen, gaan ze niet altijd in de koude kleren zitten. Emiel: “Een brand bij een familie in Nieuwersluis in 2015 zal ik niet snel vergeten. Ik zie nog voor me hoe de eigenaar met gevaar voor eigen leven zijn huis probeerde te redden, terwijl zijn gezin gelukkig al veilig buiten stond. Er was zoveel schade dat de kleding die ze aan hadden, het enige was wat ze nog over hadden. Een traumatische gebeurtenis voor de familie en ook voor mij een heftig beeld, dat nog wel even is blijven hangen. Ik ben direct voor ze aan de slag gegaan en de schadeafhandeling verliep gelukkig zeer vlot, waardoor het gezin na een roerige tijd een nieuwe start kon maken. Als je dan hoort hoe dankbaar ze je zijn, geeft dat veel voldoening.”

Emotionele rollercoaster
Lida heeft zelf ook een brand meegemaakt en weet daardoor goed welke emoties dit oproept. “Een brand, maar ook een inbraak, een ongeval of een juridisch geschil, is  ontzettend ingrijpend en heftig om mee te maken. Het heeft vaak nog meer impact, dan mensen om je heen wel eens denken. Ik weet een beetje wat onze klanten doormaken en probeer ze daarin zoveel mogelijk te steunen. We helpen ze om de boel weer op de rit te krijgen, maar bieden ook een luisterend oor en geven antwoord op de vele vragen die ze vaak hebben. Het belang van de klant staat bij ons voorop, niet de financiën en de cijfers. We zijn niet voor niets een verzekeraar zonder winstoogmerk.

24 uur per dag aan het werk
Het helpt dat we veel van onze klanten persoonlijk of van gezicht kennen. Nadeel daarvan is dat we 24 uur per dag aan het werk zijn, ook als we bij de Plus in de rij staan.” De heftige verhalen die Emiel en Lida regelmatig horen, nemen ze ook wel eens mee naar huis. Maar professioneel als ze zijn, bespreken ze dat thuis niet. Emiel: “Als het nodig is kunnen Lida en ik bij elkaar ons verhaal kwijt. Wat dat betreft zijn we net een getrouwd stel!”

Verzekeraar in hart en nieren
Als bevelvoerder bij de Kamerikse vrijwillige brandweer, oud speler van Serve ‘72 en als adviseur van Onderlinge Verzekeringen Kamerik, is Emiel voor veel Kamerikers een bekend gezicht. Het werken bij een verzekeraar is hem met de paplepel ingegoten. “Mijn vader Kees was vroeger verantwoordelijk voor de administratie van Onderlinge Brandwaarborg Maatschappij, wat later (OVM) Onderlinge Verzekeringen Kamerik is geworden. Thuis hielp iedereen mee, dus typte ik op mijn twaalfde mijn eerste verzekeringspolis en heb ik uiteindelijk het stokje van mijn vader overgenomen.” Lida woont al meer dan 35 jaar in Kamerik en heeft altijd in het verzekeringswezen gewerkt. Ze is bijna veertien jaar bij de Onderlinge in dienst waar ze Emiel ondersteunt en zowel particuliere als zakelijke klanten van gedegen advies voorziet. Daarnaast neemt zij veel administratieve taken voor haar rekening en helpt ze bij het afwikkelen van de diverse schades. Lida: “De Onderlinge voelt als onze eigen winkel en zo gaan we er ook mee om. We willen Kamerikers integer adviseren over hun verzekeringen en kordaat helpen bij schadegevallen. Mensen geven vaak aan dat het zo fijn is, dat ze in dit online tijdperk bij een fysiek kantoor, zelfs zonder afspraak, kunnen binnenlopen. We gaan ook regelmatig bij mensen thuis langs als dat beter uitkomt”, vertelt ze. “Ons werk heeft ook een sociaal karakter en het omgaan met mensen ligt ons goed”, vult Emiel aan. “We staan met liefde klaar voor mensen die hulp nodig hebben. Ik ben niet voor niets lid van de vrijwillige brandweer!”

Verbergen

Op bezoek bij… Mirjam Tuithof

Begin Januari 2019 komt Mirjam in een vervelende situatie terecht op de Mijzijde in Kamerik. In deze video legt ze uit hoe de Onderlinge haar hierin heeft ondersteund.

Wie Mirjam Tuithof (41). Geboren en getogen in Kamerik. Getrouwd met Marco. Moeder van Bram, Tijn en Suze. Werkt als woonzorg begeleider. Woont op de Mijzijde in Kamerik. Verzekerd bij Onderlinge Verzekeringen Kamerik sinds 2000.

Lees meer

Ruim een jaar geleden rijdt Mirjam Tuithof vanuit haar werk naar huis, als een automobilist haar met hoge snelheid tegemoet komt op de smalle Mijzijde in Kamerik. De automobilist maakt bij het uitwijken een stuurfout en belandt met haar auto in de sloot. Iedereen blijft ongedeerd, maar de bestuurder stelt Mirjam aansprakelijk. Onderlinge Verzekeringen Kamerik schiet Mirjam te hulp.

“Iedereen uit Kamerik weet dat je elkaar op de Mijzijde een beetje ruimte moet gunnen”, aldus Mirjam. “Ik zag de andere automobilist op tijd aankomen en gaf haar de kans om te passeren, doordat ik op een wat breder stuk stil ging staan. Door een foute stuurbeweging raakte de auto van de andere bestuurder te water in de naastgelegen sloot.” Gelukkig kan de automobilist de auto op tijd en zonder verwondingen verlaten, maar de dame in kwestie belt direct de politie en geeft Mirjam de schuld.

Persoonlijk contact
“Het was ontzettend schrikken en een onprettige situatie, want ze ging enorm tegen mij tekeer. Onder indruk van het verbale geweld tekende ik een schadeformulier. Achteraf stom, maar op dat moment leek het een verstandige keuze.” Dezelfde avond ontvangt Mirjam een mail van de automobilist, waarin ze haar aansprakelijk stelt voor de schade. “Na een slapeloze nacht ben ik naar Emiel van De Onderlinge gegaan. Hij stelde mij gerust en zag genoeg mogelijkheden om er samen uit te komen.”

Ontzorgen
Een maand later blijkt dat de automobilist een advocaat heeft ingeschakeld en een vergoeding eist van tienduizend euro. “Mijn eerste ingeving was betalen, want ik had veel last van de situatie. Emiel raadde mij dit met klem af. Hij heeft de schade in behandeling genomen en nam alles uit handen. Zo kon ik alle post ongeopend naar hem doorsturen. Het deed mij goed dat ik op zijn expertise kon vertrouwen en hij mij ontzorgde.”

Voorbereiden van de rechtszaak
Een half jaar later moet Mirjam voor de rechter verschijnen. “Een nare en spannende gebeurtenis”, vertelt ze. Op het kantoor van De Onderlinge bereidt ze samen met Emiel de zitting grondig voor. “Mede dankzij de verklaring van een getuige besloot de rechter dat mij geen schuld trof. Een enorme opluchting en het einde van een stressvolle tijd.”

Eind goed, al goed
Dat De Onderlinge meteen voor Mirjam klaar staat, had ze niet verwacht. “We zijn al jaren prettig bij De Onderlinge verzekerd, maar ik had nooit gedacht dat ze in zo’n situatie ook kunnen helpen. Emiel en Lida hebben hun uiterste best voor mij gedaan en mij geholpen met dingen die buiten hun verantwoordelijkheid vielen. Toen ik het bijltje erbij neer wilde gooien, bleef De Onderlinge strijdlustig en positief. Ik ben blij dat ik destijds bij De Onderlinge heb aangeklopt.”

Verbergen

Op bezoek bij.. Henk ter Steege.

Bekijk hier het interview met Henk waarin hij verteld over het ontstaan van de Onderlinge en waarom hij zich hij hier heeft verzekerd.

Wie Henk ter Steege (66). Geboren in Woerden. Getrouwd met Martha. Vader van Mario, Tamara en Danny. Opa van 7 kleinkinderen. Werkt(e) bijna 50 jaar bij de douane. Woont in een gezinswoning in Kamerik. Verzekerd bij Onderlinge Verzekeringen Kamerik sinds 1997.

Lees meer

We zijn op bezoek bij Henk ter Steege. Henk is in 1997 met zijn gezin van Woerden naar Kamerik verhuisd. De huizenprijzen waren gunstig en het dorpse karakter van Kamerik waren de voornaamste redenen voor de verhuizing. Maar ook een carrière van bijna 50 jaar bij de Nederlandse Douane had invloed op de verhuizing. Want naast het automatiseren van de Douane, is Henk de laatste jaren full time actief geweest als secretaris (en muzikant) van de Douane Harmonie welke wekelijks reperteert in de Kamerikse Schulenburch. Omdat hij het belangrijk vond om maatschappelijk betrokken te zijn werd hij actief voor het oranje comité, waardoor hij al snel zijn plek vond binnen de Kamerikse gemeenschap.

 Verbondenheid
“Sinds ik naar Kamerik ben verhuisd voel ik mij echt verbonden met het dorp. Daarom wil ik mij graag lokale producten eigenen. Toen we voor ons huis een verzekering moesten afsluiten was het voor mij logisch om bij de Onderlinge naar binnen te stappen. Daar heeft Emiel, er toen ook al werkzaam, mij verteld over het ontstaan van de Onderlinge.”

Onderling verzekeren
“Zo leerde ik dat de Onderlinge, precies 110 jaar geleden, als boeren initiatief is ontstaan om onheil gezamenlijk op te kunnen vangen. De boeren hielpen elkaar ‘onderling’ met name bij schade als gevolg van brand. Dit initiatief werd ondergebracht in Onderlinge Brandwaarborg Maatschappij ‘Onze Belangen’. Sprake van een winstoogmerk was er niet, het ging enkel om het gezamenlijk dragen van de lasten bij groot onheil.

 Geen winstoogmerk
“Wat mij aanspreekt aan de Onderlinge is dat er vandaag de dag nog altijd wordt gewerkt zonder een winstoogmerk. Natuurlijk moeten ze zorgen voor een gezonde exploitatie, maar als het goed gaat met de Onderlinge doordat er weinig schade is uitgekeerd, zie ik dat ook terug op mijn bankrekening. Zo werd er onlangs nog bijna honderd euro teruggestort.”

Persoonlijk en dichtbij
“Een ander voordeel van de Onderlinge vind ik het lokale karakter. Zo kun je zonder afspraak binnenlopen om bijvoorbeeld een reisverzekering te activeren of om een  schadeclaim in te dienen. Al met al ben ik geweldig tevreden met de Onderlinge en ik zou ze aan iedereen willen aanraden. Ze zijn flexibel, denken met je mee en uiteindelijk krijg je nog geld terug ook. Wat wil je nog meer?!”

Verbergen

Op bezoek bij.. Jurjen Nap.

Bekijk hier het interview met Jurjen waarin hij verteld over de brand in zijn huis en hoe de Onderlinge Verzekeringen Kamerik hem heeft ondersteund in het traject na de brand.

Wie Jurjen Nap (25) is geboren en getogen in Kamerik. Werkt bij Defensie en is op uitzending geweest naar Mali en Afghanistan. Woont in een eengezinswoning in Nieuwerbrug, met uitzicht over de Rijn. Verzekerd bij Onderlinge Verzekeringen Kamerik sinds de aankoop van zijn eigen woning.

Lees meer

Op een winterse dag in maart staat Jurjen op het punt om te gaan schaatsen met vrienden. “Ik liep nog even naar boven om iets te pakken toen ik een brandlucht rook. Niet veel later kwam er rook uit het plafond in de woonkamer. Ik heb direct de buren gewaarschuwd en 112 gebeld. Gelukkig wist ik
rustig te blijven en ben ik op zoek gegaan naar de brandhaard. Toen ik die gevonden had, wist ik met emmers water het vuur enigszins te bedwingen tot de brandweer er was. Voor ik het wist stond ik buiten met een warmtedeken om me heen en mocht ik mijn huis niet meer in.”

Persoonlijke service
Eén dag na de brand zit Jurjen al aan tafel bij Emiel Kwakkenbos van Onderlinge Verzekeringen Kamerik. “Na zo’n brand komt er veel op je af. Veel van mijn spullen, waaronder mijn kleding, waren in beslag genomen vanwege rookschade. Nog voordat we iets hadden besproken, maakte Emiel een bedrag naar me over voor de aanschaf van nieuwe kleding. Met dit gebaar nam hij al mijn zorgen uit handen en dat vond ik heel bijzonder.”

Vrijheid
Ondanks dat de brand snel onder controle is, is er veel schade aan het huis. De renovatie duurt maar liefst vier maanden. “Onderlinge Verzekeringen Kamerik heeft snel geschakeld en gaf me de ruimte om de renovatie van mijn huis zelf te regelen. Zo mocht ik zelf een aannemer en elektricien uitkiezen. Dit vond ik prettig, want hierdoor kon ik alles naar mijn hand zetten.”

Goed verzekerd
Jurjen is gelukkig goed verzekerd. “Ik had me niet kunnen voorstellen, dat ik alles ergens online had moeten regelen. De schade werd gedekt door de verzekering, maar vooral de persoonlijke service heeft mij door deze pittige tijd heen gesleept. Onderlinge Verzekeringen Kamerik heeft mij fantastisch bijgestaan.”

Heerlijk wonen
Hoe de brand is ontstaan? “De afvoerpijp van de houtkachel heeft de houten balken in de tussenverdieping aangestraald, tot ze zo heet waren dat ze in brand vlogen. Wat dat betreft heb ik geluk gehad: het hele huis had kunnen instorten, aangezien de balken al flink waren aangetast. Gelukkig zit ik er nu weer warmpjes bij en kan ik hier weer heerlijk wonen. Onderlinge Verzekeringen Kamerik heeft mij wat dat betreft letterlijk uit de brand geholpen.”

Bent u goed verzekerd voor schade aan uw huis en uw bezittingen?
Uw woning en inboedel vertegenwoordigen kapitale waarden. Zelfs een kleine schade kan al een vervelende kostenpost voor u betekenen. Zulke financiële tegenvallers kunt u voorkomen door bij Onderlinge Verzekeringen Kamerik een verzekering af te sluiten. Meer weten? Neem contact met ons op!

Verbergen

Op bezoek bij.. Willem Hoogeveen.

Bekijk hier het interview met Willem. Hij legt uit waarom hij zowel privé als zakelijk zijn verzekeringen heeft ondergebracht bij Onderlinge Verzekeringen Kamerik en hoe hem dat bevalt.

Willem Hoogeveen is al 21 jaar eigenaar van Expert Woerden. Hij is geboren en getogen in Kamerik en getrouwd met Margriet Hoogeveen. Ze hebben zes kinderen en zijn inmiddels trotse opa en oma. Willem is zowel privé als zakelijk verzekerd bij Onderlinge Verzekeringen Kamerik.

Lees meer

Persoonlijk contact
“Ik vind het belangrijk om dingen goed te regelen, zowel privé als zakelijk. Ik leg mijn zaken graag neer bij bekenden, omdat ik erop vertrouw dat ze met mij het beste voor hebben. Het is een van de redenen dat ik bij Onderlinge Verzekeringen Kamerik ben verzekerd. Ik gun het ze omdat het Kamerikers zijn, maar ik vind het gemak ook heel belangrijk. Als ik een vraag heb, loop ik gewoon even bij ze binnen. Het persoonlijke contact maakt het een stuk gemakkelijker.”

Ontzorgen
“Met een eigen zaak zitten er altijd te weinig uren in een dag. Ik wil mijn tijd besteden aan mijn bedrijf, in plaats van aan verzekeringen. Daarvoor ben ik bij deze verzekeraar aan het juiste adres. Zowel zakelijk als privé kunnen ze mij volledig ontzorgen. Toen ik laatst een schadegeval had, was één telefoontje voldoende en hebben ze het verder voor mij afgehandeld. Als ondernemer heb ik genoeg te regelen, dus dit stukje service is erg belangrijk voor mij.”

Kennis en kunde
“Ik ben zeer te spreken over de dienstverlening. Toen ik net klant was, kwam er een adviseur bij mij thuis langs om alles door te spreken. Ze bieden een totaalpakket en hebben zowel particuliere als zakelijke verzekeringen. Nu heb ik alles onder één dak, dat is ontzettend handig. Ik was aangenaam verrast door hun deskundigheid en kennis. Het bleek dat ik oververzekerd was en dat ik te veel betaalde. Dus tijdens het gesprek werd er al direct geld bespaard. Dat is top natuurlijk!”

Zonder winstoogmerk
“Het spreekt me aan dat Onderlinge Verzekeringen Kamerik maatschappelijk betrokken is. Zo weet ik dat ze een aantal sportverenigingen in het dorp sponsoren. Ze zijn een integere verzekeraar zonder winstoogmerk. Dus als er weinig schade is in de regio, krijg ik een deel van mijn premie terug. Goed geregeld, toch? Ik zou ze zeker aanraden. Ze zijn altijd dichtbij en bieden veel kwaliteit voor een passende prijs.”

Bent u als ondernemer al goed verzekerd? Tijdens een gratis kennismakingsgesprek komen we bij u langs en vertellen we alles over een zakelijk verzekeringspakket. Maak een afspraak!

Verbergen

Wat weet u van Onderlinge Verzekeringen Kamerik?

We zijn we de straat op gegaan om te ontdekken wat ‘de Kameriker’ weet van de Onderlinge.