Verkeersschadeverzekering voor particulieren

Als deelnemer aan het verkeer loop je helaas altijd een risico. Of je nu een auto bestuurt, op de fiets zit of gewoon als voetganger de weg oversteekt. Gelukkig staan we hier niet vaak bij stil, maar als er iets gebeurt, wil iedereen goed geholpen worden. Met de verkeersschadeverzekering ondersteunen wij je financieel als je bij een verkeersongeval betrokken raakt.

U verzekert zich voor schade als gevolg van een verkeersongeval. Dus als bestuurder van een auto, een motor of van een fiets. Maar ook als voetganger of als passagier. Oók als passagier in het openbaar vervoer. De verzekering biedt alleen dekking voor een ongeval met een motorrijtuig. Heeft u schade door een ongeval waarbij een motorrijtuig betrokken is? Dan bent u met de verkeersschadeverzekering hiervoor verzekerd. Ook als u zelf niet de bestuurder van het motorrijtuig bent.

Met de verkeersschadeverzekering verzekert u zich voor schade tot € 1.000.000. Dit geldt voor alle schade tezamen. Voor materiële schade, zoals schade aan bagage, kleding of spullen. Raakt u invalide? Ook hiervoor bent u verzekerd. Ook andere vormen van letselschade, inkomensschade en smartengeld is verzekerd. U verzekert zich met de verkeersschadeverzekering zelfs tegen uitvaartkosten.

Vindt er een ongeval plaats? En vervoerde u ook passagiers? Ook alle passagiers zijn met deze verkeersschadeverzekering gedekt. Dat geldt zowel voor passagiers in een auto, maar ook op een motor of op een fiets.

U kunt met de verkeersschadeverzekering ook uw gezinsleden meeverzekeren.

U bent overal ter wereld verzekerd als voetganger, fietser of passagier van het openbaar vervoer. Is voor het motorrijtuig een groene kaart afgegeven? Dan staan hierop alle landen buiten Nederland waar u verzekerd bent. De groene kaart heet officieel: Internationaal Verzekeringsbewijs.

Komt iemand door een ongeval te overlijden? Of is er sprake van invaliditeit? Dan laten we u zo snel mogelijk weten hoeveel we kunnen uitkeren of vergoeden. Betalen we geen uitkering? Dan laten we het verzoek altijd door twee schadebehandelaars beoordelen. Zo kunnen ze van elkaar controleren of het besluit over de uitkering zorgvuldig, redelijk en goed onderbouwd is.

Heeft u een vraag over de uitkering of vergoeding? Is iets niet duidelijk? Of bent u het niet eens met onze beslissing? Neem gerust contact met ons op. We leggen onze beslissing graag persoonlijk aan u uit.

Sluit u meer verzekeringen bij ons af? Dan bieden wij u een aantrekkelijke ‘pakketkorting’. Wilt u weten hoe hoog uw premie wordt? Uw Onderlinge rekent het graag voor u uit.

Wat is verzekerd?

Verzekerd bedrag€ 1.000.000
Schade als gevolg van een ongeval met een motorrijtuig ja
Dekking als bestuurder, passagier, fietser of voetganger ja
Schade aan bagage, kleding of spullen ja
Letselschade en smartengeld ja
Dekking in openbaar vervoer ja
Inkomensschadeja
Uitvaartkostenja
Buitenlanddekking ja
Schade aan auto nee
Geld, cheques, creditcards nee
Dekking in vliegtuig of boot nee