Brand zet je leven totaal op z’n kop

Jan en Janine kunnen gelukkig weer een beetje glimlachen.

Dat was op de avond van 06-05-2015 wel anders.

Er stond die avond een stevige zuiden wind. Plotseling zag Janine rook van het rieten dak komen. Jan werd gewaarschuwd. Het dak stond in brand en de brandweer werd gebeld. Snel alle kinderen uit huis welke werden opgevangen bij opa en oma. Waarschijnlijk heeft een vonk uit de schoorsteen het rieten dak in brand gezet. De brandweer van Nieuwer ter Aa kwam snel ter plaatse en riepen de hulp in van de rieten-dak-specialisten van de korpsen Kockengen en Kamerik. Met man en macht is geprobeerd te boerderij te redden. Maar door de sterke wind bleek dit onmogelijk. Gelijker tijd liep de schuur met daarin het vee ook risico omdat de brand dreigde over te slaan. Met groot materiaal en door de goede inzet is dit voorkomen.

Omdat Emiel Kwakkenbos ook vrijwillige brandweerman is, was hij snel ter plaatse.

Op een gegeven moment was zijn inzet als brandweerman niet meer noodzakelijk en is hij gelijk begonnen met het behandelen van de schade. Allereerst de familie geruststellen en luisteren naar de verhalen van de kinderen en de familie. Voor die nacht was er onderdak geregeld bij opa en oma.

Preventief is er een grote generator gekomen omdat het agrarische melkveebedrijf ook door moest gaan. Zo bleef de melk gekoeld en kon er de volgende ochtend weer gemolken worden.

Diezelfde middag dag zat Emiel met de familie, de expert en de verzekeraar om de tafel om de noodzakelijke zaken te regelen.

Vervangende woonruimte op locatie werd direct geregeld. De inboedelschade werd ook direct afgewikkeld zodat er weer kleding enz. gekocht konden worden.

Die maanden daarna is er veel en goed overleg geweest tussen de familie Zagt, de expert, de verzekeraar en de aannemer.

De boerderij is weer prachtig in ere hersteld en de familie woont er weer met veel plezier.

Afgelopen kerst werd Emiel door Jan en Janine bedankt voor zijn werkzaamheden en betrokkenheid.

Daar doe we het voor, samen met de klant zoeken naar snelle en goede oplossingen en aan het eind een tevreden klant.

_DSC0109

Bewaren