Happy #CoopsDay! – Nieuwsberichten Onderlinge

Elk jaar, op de eerste zaterdag van juli, vieren coöperaties over de hele wereld de ‘Internationale Dag van de Coöperatie’: #CoopsDay. Ook bij ons gaat op 2 juli aanstaande de vlag uit want als Onderlinge zijn ook wij een coöperatieve organisatie.

Hoe zit het ook alweer? Een coöperatie is een bedrijfsvorm die geen aandeelhouders kent maar leden. En als u een of meerdere brandverzekering(en) bij ons heeft afgesloten, bent u automatisch lid. Wat dat betekent? Lees hieronder de belangrijkste voordelen.

Menselijk

Anders dan bij andere bedrijven gaat het bij een coöperatie of onderlinge nooit om het genereren van zo veel mogelijk winst. Het gaat een coöperatie vooral om het voorzien in de belangen van de leden. Dát staat voorop. Altijd.

Lokaal

Wij kennen de regio als geen ander. We weten wat er speelt en zorgen er persoonlijk voor dat u krijgt waar u recht op heeft: een eerlijk product, menselijke service en een kantoor dichtbij. Zo wordt u altijd snel en persoonlijk geholpen. Ook in geval van nood.

Leden zijn in control

Als lid van een onderlinge of een coöperatie kunt u invloed uitoefenen op het beleid. Zo organiseren wij jaarlijks een algemene ledenavond waar we het beleid aan u voorleggen. Er gebeurt dus niets waar de leden niet achter staan.

U beslist mee over de winst

Hebben wij een jaar weinig schade? En maken wij daardoor winst? Tijdens een ledenavond beslist u mee over wat er met die winst gebeurt. Is het slim om een extra buffer aan te leggen? Doneren we een deel van de winst aan een goed (lokaal) doel? Of krijgen alle leden een deel van hun premie terug? Uiteindelijk beslist u als lid.

Trots

We verwachten niet dat u op 2 juli de vlag uitsteekt ter gelegenheid van #CoopsDay. Maar… u kunt best een beetje trots zijn op uw lidmaatschap. Want mede dankzij u blijft de menselijke maat het uitgangspunt in ons bedrijf. En daar zijn wij trots op en werken we dagelijks hard aan. In de wereld van vandaag lijkt dat geen overbodige luxe.