Dit is de tijd van de kerstmarkten. Er komen er steeds meer in Nederland en ze hebben allemaal hun eigen sfeer en aanbod. Ook zin om één dezer dagen zo’n gezellige kerstmarkt te bezoeken? Bekijk dan de top-5 die we voor u hebben samengesteld.

 

Onze kerstmarkten-top-5

 1. Maastricht
  De kerstmarkt op het Vrijthof in Maastricht is al jaren een begrip. U vindt er sfeervol versierde kerstchalets en een groot aantal kerstkraampjes met oliebollen, glühwein en verrassende cadeautjes. Verder zijn er allerlei gezellige activiteiten, met onder meer een gigantisch reuzenrad, een overdekte schaatsbaan en een reuzenglijbaan. Geopend van 30 november tot en met 31 december 2023

 2. Dordrecht
  Helemaal niet zo bekend, maar één van de grootste kerstmarkten van Nederland vindt plaats in Dordrecht. Met meer dan 300 kraampjes en met veel vermaak en muziek zijn de Dordtse Decemberdagen een echte aanrader. Voor meer informatie: dordtsedecemberdagen.nl. Geopend van 15 tot 31 december 2023.

 3. Antwerpen
  Niet om de hoek, maar zeker wel spectaculair. En misschien wel leuk voor een weekendje weg? Geniet van 8 december tot 7 januari in Antwerpen van de vele sfeervolle lichtjes en winters sneeuwlaagje. Tijdens de kerstmarkt ziet het Operaplein en de rest van de historische binnenstad er extra sprookjesachtig uit. Met sfeervolle kraampjes, ambachtelijke producten, glühwein en winterse lekkernijen. Daarnaast zijn er allerlei winterse activiteiten en evenementen, waarbij muziek ook niet ontbreekt.

 4. Zwolle
  Het is niet echt een kerstmarkt, maar zeker niet minder leuk. Het gaat om het ijsbeeldenfestival dat wordt gehouden van 16 december tot en met 25 februari in de IJshallen in Zwolle. Diverse kunstenaars maken hier de mooiste beelden van ijsblokken. Houd er rekening mee dat het binnen wel ijskoud is, en neem dus winterkleding mee. Opwarmen kan op het horecaplein, bijvoorbeeld met een warme chocolademelk.

 5. Den Haag
  De Royal Christmas Fair in het historische centrum van Den Haag is een van de meest sfeervolle kerstmarkten van Nederland.  Met gezellige kerstkraampjes en winterse lekkernijen, maar ook houtsnijwerk en lekker warme vachten voor de winter. Een groot aantal storytellers en kinderkoren zorgt voor nóg meer sfeer. Geopend van 7 tot en met 23 december 2023.