Hoe groot is de kans dat úw auto wordt gestolen? Check het online – Nieuwsberichten Onderlinge

Er is nu een slimme online tool om gratis en snel het risico van autodiefstal te checken.

Sommige automerken en -typen zijn populairder bij dieven dan andere. Het kan handig zijn om te weten hoe groot het risico is dat úw auto wordt gestolen. Alleen al omdat u dan ook weet of u misschien extra maatregelen moet nemen om diefstal te voorkomen.

Ga naar Autodiefstalcheck.nl

Is uw auto jonger dan 10 jaar? Vul het kenteken in op Autodiefstalcheck.nl, dan ziet u direct wat de risicoklasse van uw auto is en hoe vaak uw model de afgelopen 12 maanden is gestolen.

Hoe zit het met de verzekering?

Heeft u voor uw auto een allriskverzekering of een WA-verzekering met beperkt casco afgesloten? Dan bent u verzekerd tegen autodiefstal. Heeft u alleen een WA-verzekering? Dan is diefstal van uw auto niet gedekt.

Zomaar wat tips om autodiefstal te voorkomen

  • Parkeer uw auto op een goed zichtbare plek waar ’s nachts voldoende verlichting is.
  • Vergeet niet uw auto op het stuurslot te zetten nadat u heeft geparkeerd.
  • Laat indien nodig een SCM-goedgekeurd alarmsysteem installeren.
  • Heeft uw auto keyless entry? Pas op dat dieven het signaal van uw sleutel niet kunnen ‘kopiëren’.
  • Schaf een GPS-tracker aan (al vanaf € 70,-), dan weet u altijd waar uw auto is.

Hoe veilig voelt de Nederlander zich op internet? – Nieuwsberichten Onderlinge

Hoe veilig voelt de Nederlander zich op het internet?

Het lijkt erop dat de risico’s van internetcriminaliteit nog vaak worden onderschat.

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat deed I&O Research onderzoek naar de stand van zaken rond cybersecurity in Nederland. Dit onder de noemer ‘Alert Online 2023’. We delen hier graag enkele opvallende bevindingen.

Kennis en gedrag

Driekwart van de Nederlanders blijkt best tevreden te zijn over de eigen kennis op het gebied van cybersecurity. Voor het omgaan met online risico’s geven Nederlanders zichzelf een 6,8.

Zorgen

Ruim de helft van de Nederlanders maakt zich geen of weinig zorgen over digitale veiligheid. De voornaamste aspecten waarover men zich wel zorgen maakt, zijn het kwijtraken van financiële of persoonlijke gegevens, en dat internetcriminelen steeds slimmer te werk gaan.

Slachtoffers

Driekwart van de Nederlanders heeft de afgelopen 12 maanden te maken gehad met een voorval van cybercrime. Twee op de vijf slachtoffers geven aan dat ze hierdoor nu op een andere manier omgaan met digitale veiligheid.

Phishing en WhatsApp-fraude

Vooral phishing blijft een groot probleem. Twee van de vijf Nederlanders hebben er zelf wel eens mee te maken gehad. De afgelopen 12 maanden had bovendien ruim een kwart van de Nederlanders te maken met (pogingen tot) Whats-Appfraude.

Tijd voor een cyberverzekering?

De online-criminelen zitten niet stil en bedenken steeds nieuwe trucs om ons het leven zuur te maken. Wilt u zich beter wapenen tegen de risico’s? Denk dan eens aan:

  • een goed wachtwoordenbeheer
  • het instellen van tweewegsverificatie
  • alle updates van programma’s en apps installeren
  • goede anti virus software

En wilt u meer zekerheid? Dan is een cyberverzekering misschien wel een goed idee. Neem gerust contact met ons op als u hier vragen over heeft.